IT-vernieuwing Argenta legt internetbanking 4 dagen plat

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Vanaf vandaag tot en met maandag zullen klanten Argenta-klanten niet kunnen internetbankieren of rekeninguittreksels kunnen uitprinten. Enkel geld afhalen is nog mogelijk. De verklaring is een grote it-opfrissing. Argenta grijpt het verlengde paasweekend aan om grootschalige it-aanpassingen te doen. Het lange paasweekend is typisch voor veel banken een kans om upgrades door te voeren, omdat alle banken van vrijdag tot en met maandag gesloten zijn en er dit weekend ook geen interbancaire transacties worden uitgevoerd.

Vanaf vandaag tot en met maandag zullen klanten Argenta-klanten niet kunnen internetbankieren of rekeninguittreksels kunnen uitprinten. Enkel geld afhalen is nog mogelijk. De verklaring is een grote it-opfrissing.

Argenta grijpt het verlengde paasweekend aan om grootschalige it-aanpassingen te doen. Het lange paasweekend is typisch voor veel banken een kans om upgrades door te voeren, omdat alle banken van vrijdag tot en met maandag gesloten zijn en er dit weekend ook geen interbancaire transacties worden uitgevoerd.

De it-upgrade, waarover bij Argenta vreemd genoeg heel geheimzinnig gedaan wordt, focust volledig op de ‘backoffice’. De bedoeling zou zijn om een aantal toepassingen van de bank online beschikbaar te stellen voor de Argenta-kantoorhouders.

Opmerkelijk is dat er voor de Argenta-klanten, die nu vier dagen lang op geen enkele manier hun financiën kunnen beheren, uiteindelijk helemaal niets zal veranderen na de werkzaamheden. Argenta heeft de voorbije jaren geregeld te kampen gehad met pannes, technische problemen en downtime van zijn internetbankingapplicatie.

Update

Volgens ict-manager Dirk Van Dessel behelsde de update het toevoegen van een nieuwe frontend op het bestaande Thaler-pakket van Callataÿ&Wouters. Zo communiceren de bankkantoren voortaan online in plaats van enkel ’s nachts in batch met de backend. Doordat de migratie ook op de databank gebeurde, werd de internetbankingtoepassing uit veiligheidsoverwegingen ook offline gehaald. Volgens Van Dessel was de migratie al op zaterdag helemaal afgerond en kon daarom toen ook het internetbankieren weer online gebracht worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content