Itineris haalt 10 miljoen op voor versnelde expansie in VS

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Het Belgische softwarebedrijf Itineris, dat nutsbedrijven helpt met het beheer van hun backoffice, haalt 10 miljoen euro op bij Gimv en PMV. Het geld zal worden gebruikt voor capaciteitsuitbreiding en een versnelde expansie op de Amerikaanse markt.

Gimv en het door Gimv beheerde Arkiv Tech Fund II investeren samen 7,5 miljoen euro in Itineris. De resterende 2,5 miljoen euro staan op het conto van stichter en ceo Edgard Vermeersch en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV. Beide leggen ze 1,25 miljoen euro op tafel.

De financiering zal worden gebruikt voor verdere productinnovatie, capaciteitsuitbreiding en versnelde expansie in de Amerikaanse markt, waar het Itineris momenteel voor de wind gaat. Zo kondigde de softwarebouwer eind april nog een contract aan met energiecoöperatieve Dakota Electric Association, gevestigd in Minneapolis, Minnesota.

Deze opdracht volgde op een eerdere langdurige overeenkomst met de watermaatschappij van de stad Baltimore, goed voor 8,6 miljoen dollar en 400.000 klanten.

Itineris realiseert vandaag met meer dan 250 werknemers een geconsolideerde omzet van ongeveer 36 miljoen euro. In 2013 pompten Gimv en PMV al eens 7,5 miljoen euro in het Gentse softwarebedrijf, dat de voorbije jaren een opmerkelijke groei laat optekenen.

De ambitieuze ceo blijft na de nieuwe ophaalronde meerderheidsaandeelhouder.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content