Jan Vorstermans verlaat Telenet

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Huidig coo en cto Jan Vorstermans gaat na tien jaar weg bij Telenet. Cio Geert Van Hove schuift door naar Liberty Global in Amsterdam.

Huidig chief operating officer en Telenet-cto Jan Vorstermans verlaat eind juli het Mechelse telecombedrijf. Vorstermans werkte meer dan 10 jaar bij Telenet erg nauw samen met Duco Sickinghe die zoals bekend eind maart de deur al achter zich toe trok.

Vorstermans wordt opgevolgd door Veenod Kurup. Huidig ceo John Porter krijgt met Kurup een Amerikaanse rechterhand er bij. Veenod is van Maleisische afkomst en een veteraan in de kabelindustrie. De afgelopen veertien jaar heeft hij diverse functies opgenomen in it, operations en engineering bij Cox Communications. Hij komt van het it-consultancybureau Gandeeva dat onder andere ook het Telenet-moederbedrijf Liberty Global (LGI) op zijn internationale klantenlijst heeft staan. LGI verstevigt op managementniveau dus zijn greep op Telenet.

CTO gezocht

Jan Vorstermans begon zijn loopbaan in het executive team bij Telenet in februari 2003 als senior vp technology, engineering and network operations. Sinds oktober 2010 was hij naast de feitelijke cto ook de chief operating officer van Telenet. Vorstermans gaf zelf aan na tien jaar een nieuwe weg in te willen slaan. Hij wil nu via een eigen bedrijf jonge ondernemers te begeleiden in hun opstartfase. Telenet zoekt nu wel nog naar invulling van de vrijgekomen positie van chief technology officer die Veenod Kurup er niet gaat bij nemen.

Geert Van Hove schuift door

Kurup neemt wel een aantal it-verantwoordelijkheden over van huidig Telenet-cio Geert Van Hove. Die schuift op zijn beurt door naar een internationale functie. Hij wordt vice president business transformation bij LGI Corporate in Amsterdam. Wanneer hij precies vertrekt in Mechelen is nog niet meteen duidelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content