Japan wil vaart zetten achter zelfrijdende en vliegende wagens

© istock

Toyota richt een interne joint-venture op voor de onderdelen van zelfrijdende wagens. Japan wil intussen de krachten bundelen om het land van vliegende wagens te voorzien.

De Toyota-groep gaat vier van haar dochters, Advics, Aisin Seiki, Denso en Jtekt, laten samenwerken rond softwareontwikkeling voor de remmen, het stuur en andere onderdelen. Denso zal met 65 procent de meerderheidsaandeelhouder worden.

Los van bovenstaand initiatief heeft de Japanse overheid haar schouders gezet onder een groep van 21 bedrijven, waaronder Uber, Boeing, Japan Airlines en Cartivator, een start-up met de steun van Toyota. Die moeten het pad effenen voor vliegende wagens. Aldus Bloomberg.

Het gaat voor alle duidelijkheid niet om een joint-venture naar een concreet product. Wel om een samenwerking die vliegende wagens in Japan moeten mogelijk maken. Zo wordt er dit jaar een roadmap aangelegd en wil de overheid ondersteuning bieden om de juiste regels op te stellen rond het nieuwe type voertuig.

Verschillende bedrijven die deel uitmaken van de groep hebben al plannen bekendgemaakt om vliegende wagens te ontwikkelen. Japan wil met de groep er voor zorgen dat die voertuigen in de komende tien jaar in het land beschikbaar worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content