Japans bod op Metris

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Het industrieel meetbedrijf Metris is benaderd met een overnamevoorstel van een Japanse groep, zo schrijven verscheidene kranten.

Het industrieel meetbedrijf Metris is benaderd met een overnamevoorstel van een Japanse groep, zo schrijven verscheidene kranten.

De biedprijs bedraagt om en nabij de 6 euro, de helft van bij de beursgang. Bieder is Nikon maar Metris wil een tegenbod van Mitutoyo uitlokken, weet De Standaard. Metris stuurde gisteren een bericht uit dat het vertrouwelijke gesprekken voerde, maar dat er geen zekerheid was dat dit tot iets zou leiden. Sectorkenners wezen prompt richting Zweden, waar Hexagon marktleider is op de markt voor precisiemeetsystemen. Maar dat Hexagon de overnemer zou zijn, klopt niet. Het kransje overige mogelijke kandidaten is beperkt: het Britse Renishaw, Carl Zeiss en Mitutoyo zijn de bekende concurrenten van Metris.

Het management rond Bart Van Coppenolle zou de voorkeur geven aan een scenario waarin het zelf nog een grote rol kan spelen. Volgens informatie van De Standaard is het de Japanse groep Nikon die met Metris praat over een bod in contanten op de beursgenoteerde Leuvense groep. Ook in De Tijd valt de naam van Nikon. Hun bod zou om en nabij de zes euro per aandeel bedragen. Dat is de helft van de prijs bij de beursgang in november 2006, maar impliceert een mooie premie is tegenover de laatste beurskoers van 2,66 euro.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content