Japanse robot op de catwalk

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Tijdens de ‘Fashion Week’ in Japan, zal de vrouwelijke robot HRP-4C meer aandacht krijgen dan de kleren die ze op de catwalk showt.

Tijdens de ‘Fashion Week’ in Japan, zal de vrouwelijke robot HRP-4C meer aandacht krijgen dan de kleren die ze op de catwalk showt.

Met 43 kilogram maakt HRP-4C – nu niet bepaald een sexy naam – nog net deel uit van de ‘size 0’-groep die de nieuwste mode zullen showen in Japan. De robot werd door het National Institute of Advanced Industrial Sciene and Technology gebouwd en zal een opgemerkte verschijning zijn op de catwalk.

De vrouwelijke robot heeft 30 motoren in haar lijf, waarmee ze kan stappen en haar armen bewegen. Daarnaast heeft ze nog eens acht motors die er specifiek moeten voor zorgen dat ze verschillende gelaatsuitdrukkingen (verrassing, angst…) kan tevoorschijn toveren.

Veel meer dan een publiekstrekker is de Japanse zwartharige echter niet. Volgens de ontwikkelaars is de robot zeker nog niet geschikt om dagelijkse taken tot een goed einde te brengen – laat staan zij aan zij met mensen samen te werken. Of ze het loopje op de catwalk tot een goed einde zal brengen, valt zelfs nog af te wachten. HRP-4C sukkelt naar het schijnt nog wat met haar knieën… Overigens hoef je geen fashionista te zijn om in te zien dat Madame Robot met haar 1,58 meter sowieso te klein is om überhaupt een modellencarrière te ambiëren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content