Je bent jong…

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

… en je wilt wat. Als 50-jarige kijk je met enige weemoed terug naar die periode. Niet onterecht trouwens. Vol energie, soms naïef, altijd op zoek naar vernieuwing en frisse ideeën.

… en je wilt wat. Als 50-jarige kijk je met enige weemoed terug naar die periode. Niet onterecht trouwens. Vol energie, soms naïef, altijd op zoek naar vernieuwing en frisse ideeën.

En kijk, ik ben bijzonder aangenaam verrast door de toestroom van jongeren in de ict-biotoop. Te weinig jammeren velen, ook terecht, maar de zowat 50 jongedames die zich kandidaat hebben gesteld voor onze eerste award voor de ‘Young ICT Lady of the Year’ blijken over bijzonder sterke papieren te beschikken. “Ik zou ze allemaal meteen willen aanwerven”, vertelde één van de juryleden. Ze zijn vrank en vrij, bewust van hun capaciteiten, weten wat ze willen en dagen de oudere collega’s uit met onder andere ’technology speed datings’.

Dit is een nieuwe generatie die er voor gaat, die gekoesterd moet worden, want mogelijk ook snel weer weg gaat, naar een concurrent. Of er voor kiest een eigen ict-bedrijf op te zetten. Het aantal start-ups in Vlaanderen, Brussel en in toenemende mate ook Wallonië neemt sterk toe. Succesverhalen zoals Facebook, LinkedIn, Twitter of dichter bij huis, Storify spelen daarbij een grote rol. De 5 miljard dollar beursgang van Facebook is er natuurlijk helemaal over en bubbelvrees duikt op. Anderzijds zullen er wel heel wat investeerders flessen bubbels kunnen openen en wellicht ook opnieuw geld kunnen pompen in nieuwe webbedrijfjes. Geen slechte zaak dus.

Er is talent in ons land, zoveel is duidelijk. Het (h)erkennen van dat talent is al even belangrijk. Daarom ook is Data News sinds begin dit jaar begonnen met een start-up nieuwsbrief die elke tweede donderdag van de maand de deur uit gaat. En de eerste Young ICT Lady of the Year wil jongeren ook aanzetten om in de ict-en webbiotoop hun kans te wagen. Want kansen zijn er genoeg. Zeker als je jong bent.. en je wat wilt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content