Je iPhone een week niet opladen? Binnenkort kan het

© Reuters

Het Britse technologiebedrijf Intelligent Enery werkt aan een batterij op waterstof voor smartphones. Door de vernieuwde batterij zou een iPhone 6 een week mee kunnen zonder op te laden, meldt het bedrijf. De firma zou voor de ontwikkeling van de waterstofbatterij nauw samenwerken met Apple.

Wie zijn smartphone intensief gebruikt, komt vandaag met een volle batterij vaak niet verder dan een dag. Als we de Britse firma Intelligent Energy mogen geloven, komt daar binnenkort verandering in.

Het technologiebedrijf werkt aan een batterij die werkt op de reactie tussen waterstof en zuurstof. De batterij zou een week meegaan zonder opgeladen te worden en geen sporen nalaten. Enig verschil is een kleine uitlaat waarmee een niet waar te nemen hoeveelheid waterdamp wordt afgevoerd.

Intelligent Energy zegt al een werkend prototype van de waterstofbatterij te hebben ingebouwd in een iPhone 6. “Dit is een grote stap”, zegt Henri Winand, de CEO van Intelligent Energy. “Wanneer je werkt aan een nieuwe technologie, is het belangrijk om mensen een pad aan te bieden waarop ze zich comfortabel voelen.”

Apple ziet wel brood in de technologie en zou naar verluidt nauw samenwerken met Intelligent Energy. Die geruchten wil Winand niet bevestigen en Apple weigert ook commentaar.

Het prototype heeft nog een aangepaste hoofdtelefoonaansluiting om waterstof te tanken, maar het is de bedoeling om de waterstof uiteindelijk in wegwerpcartridges te verkopen. Met een cartridge zou de smartphone vervolgens een week met normaal gebruik moeten werken. (JVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content