Jeff Bezos’ Blue Origin wil in 2018 beginnen met ruimtetoerisme

© reuters
Wim Kopinga Freelance journalist

Blue Origin, het privéruimtebedrijf van Amazon-oprichter Jeff Bezos, is van plan om de eerste betalende toeristen in 2018 de ruimte in te sturen.

De topman vertelde gisteren aan onder andere The New York Times dat groepjes van zes personen dan tijdelijk de ruimte in kunnen. Daar moet de herbruikbare raket ‘New Shepard‘ voor zorgen. Afhankelijk van hoe goed de tests tot die tijd verlopen kunnen ruimtetoeristen dan een paar minuten gewichtloosheid ervaren.

Eerst zullen er volgend jaar tests volgen met bemande vluchten, maar dit gaat om vluchten met piloten, geen toeristen.

Als u geïnteresseerd bent is het nog niet mogelijk om te boeken. De prijs van een vlucht is ook nog niet bekend, maar met een modaal salaris zult u het waarschijnlijk niet kunnen betalen.

Trump naar de ruimte

Bovendien zal er mogelijk een opmerkelijke gast aan boord treden bij de eerste vluchten naar de ruimte: Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. De zakenman viel in december Bezos op Twitter aan, omdat Bezos de krant The Washington Post – sinds 2013 eigendom van de Amazon-topman – zou gebruiken om belasting te ontduiken. Experts prikten al snel door de beschuldigingen heen en zagen dat de krant kritiek uitte op de campagne van Trump, daar komen de beschuldigingen van de presidentskandiaat wellicht vandaan. Maar als reactie stelde Bezos voor dat hij Trump naar de ruimte zou schieten. Of het om een enkeltje ging zei hij er niet bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content