Jo Braeckman voortaan ICT Group Manager bij JBC

. © .

Jo Braeckman is bij JBC voortaan verantwoordelijk voor de ICT-strategie van het bedrijf. Hij volgt daarmee Erik Cuypers op.

Jo Braeckman
Jo Braeckman© .

Braeckman wordt bij JBC verantwoordelijk voor de strategische ict-projecten, waaronder digitale transformatie. Hij begon zijn loopbaan in 1990 bij General Computers waarhij R&D manager en services manager werd. In 1998 stapte hij over naar Biffa -Veolia waar hij ICT & purchase director werd. Toen het bedrijf in 2011 werd overgenomen door Van Gansewinkel werd hij verantwoordelijk voor ICT-strategie; – innovatie en -architectuur evenals voor project portfolio management, business process consulting en business intelligence.

De nieuwe ICT Group Manager volgt Erik Cuypers op die in oktober JBC inruilde voor de Nederlandse doe-het-zelfgroep Maxeda DIY. Hoewel hij slechts anderhalf jaar voor de kledinggroep werkte, startte hij er wel een grootschalig transformatietroject op.

Na het grootste deel van mijn carrière te hebben doorgebracht in de B2B-wereld, kijk ik er enorm naar uit om terug te keren naar het B2C-landschap”, zegt Braeckman in een verklaring. “JBC is een succesvol familiebedrijf dat zijn lokale roots niet onder stoelen of banken steekt, wat de Limburger in mij enorm aanspreekt. Het bedrijf legde al een indrukwekkende weg af en bewijst keer op keer pionier te zijn op diverse fronten. Ik verlang er dan ook naar om mee te mogen bouwen aan de toekomst van JBC samen met het bestaande dynamische ICT-team.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content