Jo Gielen start marketing app store in VS

Ondernemer Jo Gielen start vandaag met een online platform waar bedrijven hun marketingsoftware kunnen aanbieden. De Limburgse ondernemer wil op termijn 10 miljoen dollar ophalen schrijft De Tijd.

Gielen is medeoprichter en eigenaar van Addemar, maar gooit het in de VS over een andere boeg. In plaats van enkel zijn eigen software te slijten, gaat hij met zijn bedrijf Ideaxis (de naam die vroeger al werd gebruikt voor Addemar) voor een app store waar je marketingsoftware in losse modules kan aankopen.

Aan De Tijd zegt Gielen dat bedrijven voor honderd dollar per maand hun software kunnen aanbieden op Marketingappexchange.com, het platform dat vandaag start. Al garandeert de ondernemer wel een opzet van minstens 1200 dollar per jaar. Wie er zijn software verkoopt betaalt wel dertig procent commissie, hetzelfde als wat je in de App Store van Apple moet afgeven.

Bij de start zal ook andere Vlaamse software worden aangeboden op het platform. Onder meer Bubobox en Tapcrowd bieden er hun producten aan. Op termijn is het de bedoeling om ook andere markten aan te spreken, onder meer met een portaal voor de horecasector. Gielen wil snel groeien, al vraagt dat ook geld. Momenteel zoekt hij 300.000 tot 350.000 dollar, maar als alles goed gaat, wil hij binnen een jaar nog eens tien miljoen dollar ophalen om verder uit te breiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content