Jo Maes nieuwe ceo Ordina België

Jo Maes volgt Franky Van Damme op als nieuwe ceo van Ordina België.

Jo Maes, de gewezen ceo van Business Architects International en Sopra Belux, neemt de fakkel over van Franky Van Damme. Jo Maes was al sinds mei 2011 aan de slag bij Ordina België.

De 45-jarige Jo Maes vervangt Franky Van Damme die in januari 2011 de rol van ceo overnam van Hans Vets. Jo Maes is burgerlijk ingenieur, werkte bijna vier jaar bij de NMBS, maar trok in september ’97 naar Cimad. In maart ’98 trok hij naar softwareproducent Business Architects International waar hij in tien jaar doorgroeide tot ceo. Ook na de overname door systeemhuis en integrator Sopra werd hij ceo van de Belux-vestiging. In de lente van 2011 werd hij aangetrokken door Ordina als coo in de Mechelse vestiging. Sinds begin dit jaar was Jo Maes general manager van de enterprise services.

Volgens de jongste cijfers van Trendstop stond Ordina in 2012 met 476 werknemers voor een omzet van net geen 67 miljoen euro. “Wij gaan zeker voor groei,” vertelt Jo Maes zonder zich vast te pinnen op cijfers. België staat voor zo’n 20 procent van de totale omzet van de Ordina groep met hoofdzetel in Nederland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content