Joe Belfiore tijdelijk weg bij Microsoft

© Belga

Een van de meest prominente gezichten bij Microsoft verlaat het bedrijf voor een klein jaar. Joe Belfiore wil meer tijd doorbrengen met zijn gezin.

Belfiore is vooral bekend als de enthousiaste man achter Windows Phone, maar is als corporate vicepresident van de Operating Systems Group ook verantwoordelijk voor Windows in het algemeen. Op events van Microsoft is hij zo steevast een van de voornaamste sprekers van het bedrijf.

De topman zal vanaf november tot volgende zomer weg zijn bij Microsoft. De reden van zijn vertrek is dat hij samen met zijn vrouw en kinderen al zeilend een wereldreis wil maken samen met verschillende studenten. “The educational trip of our lifetime”, zoals Belfiore het zelf omschrijft op Facebook. Hij geeft daarbij aan dat zijn kinderen stilaan opgroeien en dat dit het juiste moment is om zo’n trip te plannen.

Mogelijk geeft de voorlopig succesvolle lancering van Windows 10 Belfiore wat meer rumte voor persoonlijke ambities. Al valt zijn vertrek wel samen met de lancering van Windows 10 voor smartphones. Of en door wie Belfiore tijdens zijn sabbatjaar wordt vervangen is nog niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content