Joëlle Milquet over spionage bij Belgacom: “Bellens heeft niet gelogen”

© Image Globe

Didier Bellens werd er door CD&V van beticht informatie over de cyberaanval tegen Belgacom achter te houden. Belgacom ontkent dit, en nu schaart ook vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet zich achter het telecombedrijf en zijn ceo.

CD&V-Kamerlid Roel Deseyn beschuldigde Belgacom ervan het parlement te hebben voorgelogen over de spionage die onlangs aan het licht gekomen is. Belgacom ontkent dit met klem, en dat doet nu ook vicepremier en minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (cdH).

“Van zodra Belgacom wist van het lek, heeft het klacht ingediend”, zei Milquet op de RTBF-radio. “Het bedrijf heeft met andere woorden geen informatie achtergehouden.”

Volgens Milquet handelde Belgacom “in alle vertrouwelijkheid bij de ad hocdiensten, en is het bedrijf ook “onmiddellijk overgegaan tot het schoonmaken en beschermen van zijn netwerk.”

Ook het parket en de politie hebben, geconfronteerd met de gesofisticeerde spionageapparatuur, uitstekend werk geleverd, vindt de minister.

Roel Deseyn (CD&V) zei dat Belgacom minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille en het parlement valse informatie bezorgd heeft. Hij stelde op 2 mei 2013 een schriftelijke vraag over mogelijke datalekken bij overheidsinstellingen, maar hoorde van Labille, op 10 juli, dat Belgacom “de laatste maanden geen enkele diefstal of inbreuk in verband met gegevens geregistreerd” had. Deseyn concludeerde dat Didier Bellens de minister valse informatie bezorgde.

In een reactie zei Belgacom dat het zijn antwoord aan de minister al op 10 mei overmaakte en op dat moment “naar waarheid vertelde dat het geen weet had van enige datalekken bij het bedrijf”. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content