Johan Vande Lanotte maakt zich zorgen om telecompakketten

© Belga
Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

Economieminister Johan Vande Lanotte vindt dat er geen prijsconcurrentie is bij de telecompaketten en wil maatregelen treffen.

“Een groot probleem blijven de pakketten die steeds belangrijker worden. Tot 60% van de abonnees van vaste telefonie zit in een dergelijk pakket. Wij hebben vastgesteld dat de prijsconcurrentie daar niet speelt. Wij proberen dan ook de digicorder uit de pakketten te halen om er gemakkelijker toegang toe te krijgen en voort te gaan met het openstellen van de kabel, wat natuurlijk even duurt. Er wordt nog een aantal andere maatregelen genomen in overleg met het BIPT. Ik denk dat het probleem qua prijzen zich precies bij de pakketten situeert.” Dat antwoordde economieminister Johan Vande Lanotte gisteren in het parlement op een vraag van Roel Desseyn (CD&V). Die had een aantal pertinente opmerkingen naar aanleiding van de stopzetting van Mobistar van de breedband- en tv-diensten voor de residentiële markt.

Wat het gewone telefonie-aanbod betreft maakt Johan Vande Lanotte zich weinig zorgen: ‘Veel jonge mensen nemen geen vaste telefoon meer en beperken zich tot een gsm. De markt voor vaste telefonie is dus geen toekomstgerichte markt.’

Over het feit dat Telenet nog steeds geen gsm-netwerk heeft stelde de minister zich terughoudend op. Parlementslid Roel Deseyn vroeg zich af of de huidige boetes en clausules wel afschrikwekkend genoeg waren.’ De belangrijkste sanctie is dat men de licentie intrekt. Dat betekent dat iemand miljoenen euro heeft betaald voor niets. Ik meen dat dit een zeer zware sanctie is, de finale sanctie als het ware’, aldus Vande Lanotte.

.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content