John Chambers zet stap opzij bij Cisco

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Tech-legende John Chambers neemt afscheid als ceo van Cisco Systems. Op 26 juli wordt hij vervangen door verkoopdirecteur Chuck Robbins, een oudgediende binnen het bedrijf. Chambers blijft aan als bestuursvoorzitter.

De wereldwijde verkoopdirecteur van Cisco Systems, Chuck Robbins, moet Cisco terug wat meer doen groeien, nu de concurrentie van kleine en innovatieve (software)bedrijven alsmaar intenser wordt.

In 2012 al liet Chambers verstaan dat Chuck Robbins één van de mogelijke kandidaten was om hem op te volgen. Zeventien jaar trouwe dienst bij de Amerikaanse netwerkspecialist lijken nu te lonen.

Chambers (65), die Cisco in 20 jaar tijd heeft laten uitgroeien tot een mastodont met een omzet van 48 miljard dollar, vervolledigt na Steve Ballmer (Microsoft) en Larry Ellison (Oracle) een mooie top drie van tech-dinosaurussen die onlangs de fakkel doorgaven aan een collega (of in het geval van Orcale twéé collega’s).

Cisco is groot geworden met de verkoop van routers. De voorbije kwarteeuw heeft het de voornaamste bouwstenen en technische componenten geleverd voor het netwerk dat we allemaal kennen en gebruiken, namelijk het internet. In de loop der jaren heeft het bedrijf marktaandeel moeten prijsgeven in de hardwarebusiness, onder andere aan Juniper, en sinds kort legt de gigant zich ook toe op security en op het internet der dingen.

Cisco maakt het aftreden van Chambers bekend ruim voor de kwartaalcijfers bekend gemaakt worden, namelijk op 13 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content