Jonge Brit wilde zijn ziel op eBay verkopen

Een jonge Engelsman die het allemaal nogal pessimistisch zag, heeft tevergeefs geprobeerd zijn ziel via het online veilinghuis eBay te verkopen.

Een jonge Engelsman die het allemaal nogal pessimistisch zag, heeft tevergeefs geprobeerd zijn ziel via het online veilinghuis eBay te verkopen.

Het startbod lag op 25.000 pond, omgerekend zo’n 28.000 euro. Kort voor het bieden maandag zou worden afgesloten, zette eBay de actie zelf stop omdat het indruiste tegen de verkoopsvoorwaarden van het veilinghuis. Het zag er sowieso niet naar uit dat de 24 -jarige muzikant Dante Knoxx van zijn ziel af zou raken. Wie de ziel kocht, kreeg er nochtans een contract bij waarin stond dat de koper recht had op een percentage van de inkomsten van de jonge werkloze.

Heel wat mensen volgden de veiling, maar niemand deed een bod, aldus een teleurgestelde Knoxx. “Ik kreeg vele e-mails met daarin de vraag of ik het ernstig meende. Religieuze groeperingen zeiden dat ik mijn ziel niet mocht verkopen. Anderen wilden er over praten”, dixit de jongeling.

De Engelsman met Fausttrekjes verkocht zijn ziel naar eigen zeggen omdat hij er in zijn woonplaats Bournemouth maar niet in slaagde een creatieve job te vinden. “Waar ik woon, kunnen creatieve mensen zoals ik enkel vervelende kantoorbaantjes vinden”.

Het geld dat hij met de verkoop zou verdienen, wilde hij investeren in zijn groepje voor experimentele muziek, dat hij samen met een vriend heeft opgericht.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content