Jongere werknemers mijden videoconferentie

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Werknemers jonger dan 30 jaar verkiezen ‘echte’ gesprekken en ontmoetingen boven videoconferentie. Dat is een van de conclusies van een onderzoek dat Kien uitvoerde in opdracht van BT.

57% van de zakelijke reizigers uit België maakt gebruik van videoconferencing. 33 procent doet dat voor privé-doeleinden en 44% voor zakelijk gebruik. Dat blijkt uit een onderzoek dat Kien in opdracht van BT uitvoerde onder werknemers die minstens één keer per maand reizen voor hun werk.

Belgische werknemers jonger dan 30 jaar verkiezen ‘echte’ gesprekken en ontmoetingen boven videoconferentie. Maar liefst 77 procent van die leeftijdsgroep zegt liever mensen in het echt te ontmoeten, dan via een scherm. 22 procent van die jongeren denkt ook dat andere mensen liever live ontmoetingen hebben en 9 procent meent minder effectief te zijn over video.

De oudere leeftijdsgroep 30 tot 39 jaar en vooral de 40- tot 49-jarigen zien heel wat minder belemmeringen om videoconferencing te gebruiken. Bij die laatste leeftijdsgroep zegt 48,3% liever mensen in het echt te ontmoeten.

Van de Belgische werknemers jonger dan 30 jaar zegt maar 13,6 procent videoconferencing voor zakelijke toepassingen te gebruiken. Bij ouderen schommelt dat eerder tussen de 24 en 30 procent. Wel is het zo dat de jongere werknemers vaker videoconferencing gebruiken voor privé-doeleinden dan de oudere werknemers.

Opmerkelijk in het onderzoek is trouwens ook dat lang niet alleen de dure telepresence-oplossingen of vergaderzalen met videoconferencing-apparatuur gebruikt worden. 41,3 procent van de ondervraagde Belgen zegt ook een webcam te gebruiken in combinatie met Skype, Yahoo Messenger, MSN Messenger of iets vergelijkbaars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content