Juniper en Polycom ontwikkelen eigen telepresence

Juniper Networks en Polycom gaan intensief samenwerken rond telepresence en een gemeenschappelijke videoconferencing-oplossing ontwikkelen.

Juniper Networks en Polycom gaan intensief samenwerken rond telepresence en een gemeenschappelijke videoconferencing-oplossing ontwikkelen.

Al sinds 2003 werken netwerkbedrijf Juniper en Polycom samen rond videoconferencing. Die samenwerking willen beide partijen nu intensiveren om tot één product te komen. Het beheersplatform SRC (Session Resource Controller) van Juniper wordt daarbij gekoppeld aan de bestaande toepassingen van Polycom. “Toch gaat het om veel meer dan de eenvoudige optelsom van twee dozen”, legt David van den Berg, Benelux-directeur van Polycom uit. “Door verregaande koppelingen kunnen we telepresence aanbieden die bij een concurrent als Cisco 33 procent méér bandbreedte verbruikt. Bovendien is een aparte pijplijn voor teleprensence niet meer nodig.”

Het product – dat midden 2010 klaar moet zijn – is specifiek voor de carriermarkt bedoeld, die het vervolgens als “een managed service voor visuele communicatie” aan de man kunnen brengen. “We geloven sterk dat dit de markt voor managed services kan laten boomen”, vervolgt David van den Berg.

Het bericht over de samenwerking, voedt de speculaties dat Polycom mogelijk het volgende doelwit wordt in de consolidatie die binnen de wereld van videoconferencing leeft. [In november vorig jaar] zei David van den Berg nog dat Polycom zich goed voelt in de rol van onafhankelijke speler. Wat hem betreft geldt die uitspraak nog steeds. “We maken natuurlijk sowieso keuzes. Voor deze specifieke oplossing gaan we nu verder met Juniper, maar voor andere oplossingen als unified communications werken we dan weer samen met IBM en Microsoft”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content