Juridische robot bekroond met allereerste Belgische Legal Tech award

© .

Lee & Ally, een juridische robot gebaseerd op artificiële intelligentie, werd gisteravond bekroond met de eerste Legal Tech award, georganiseerd door Trends Legal Awards.

De prestigieuze Trends Legal Awards was gisterenavond toe aan haar twaalfde editie. Voor de eerste keer in haar geschiedenis stond Legal Tech, de verzamelnaam voor innoverende projecten binnen de juridische sector, als aparte categorie geafficheerd. De Gentse start-up ‘deJuristen’ kaapte met Lee & Ally de award weg voor ‘Meest beloftevolle Legal Tech company in België’. In september lanceerde ze haar AI-bot als bèta-versie voor de Vlaamse markt. In de toekomst moet die gericht juridisch advies kunnen verlenen aan bedrijven.

“Dit is een enorme erkenning voor het volledige team”, stelt Matthias Dobbelaere-Welvaert, managing partner bij deJuristen. “De klassieke juridische markt is al decennia lang onveranderd gebleven. We zijn oprecht verrast dat de Trends Legal Awards oog had voor nieuwe initiatieven en uiteraard bijzonder dankbaar voor de award. De juridische sector in België heeft nog een lange weg te gaan, maar we komen er wel.”

DeJuristen is niet het enige kantoor dat bezig is met Legal Tech in België. Jan-Willem Lust, Head of Legal: “De sector heeft het voorbije jaar een enorme vlucht genomen. We zien allerlei bedrijfjes en kantoren met nieuwe technologie komen die het juridische landschap wakker schudt. Initiatieven als Lex.be (ook genomineerd), Jureca, LexGo, Unpaid.be, Lawbox en vele andere zorgen ervoor dat zowel bedrijven als consumenten op een laagdrempelige manier met recht in contact kunnen komen. Dergelijke evolutie is enkel maar toe te juichen. Ook de uitbouw van LegalTech Belgium zet ons Europees op de kaart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content