Kabel-tv stuk goedkoper voor Mobistar

© .

Het BIPT heeft de groothandelstarieven voor de kabel verlaagd. Dat maakt het voor Mobistar een pak goedkoper om televisie aan te bieden in Brussel.

De nieuwe tarieven gelden voor alle operatoren die het kabelnetwerk van Telenet, numericable of Brutélé willen gebruiken, al heeft in praktijk vooral Mobistar ambitie om dat te doen. Die laatste vond de aanvankelijke prijs te hoog en die oproep loont. Zo kondigt het BIPT in een ontwerpbesluit tarieven aan die 15 tot 30 à 35 procent lager liggen dan de oorspronkelike prijzen.

Ook dit tarief, dat vooral slaat op de prijszetting binnen Brussel, is niet definitief. Zo kunnen de kabeloperatoren nog steeds reageren op het voorstel. Na de zomer wordt de prijs definitief vastgesteld.

Mobistar blijft op de vlakte over de prijsverlaging. De operator wil eerst de voorstellen van andere regulatoren zoals de VRM, CSA en Medienrat afwachten alvorens te reageren op de nieuwe prijzen. Wel hoopt het dat die laatste groep met spoed hun oordeel vellen.

Minister van Digitale Agenda en Telecom Alexander De Croo is wel tevreden met het oordeel van het BIPT. “Nu ook de voorgestelde groothandelstarieven voor kabeltoegang aanzienlijk dalen moet dit alternatieve spelers genoeg ruimte geven om eigen producten te lanceren. Ik hoop dan ook dat alternatieve operatoren later dit jaar de stap zullen zetten en de concurrentie op de kabel zullen aangaan.” (Belga/PVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content