Kaspersky beste antimalware voor bedrijven

Volgens AV-Test is Kaspersky Endpoint Security momenteel het beste beveiligingsproduct voor bedrijven. Eindgebruikers zijn het best af met F-Secure Internet Security 2013. Microsoft is over de hele lijn gebuisd.

Het gereputeerde onafhankelijke Duitse beveiligingsinstituut AV-Test publiceert elke twee maanden testen van beveiligingssoftware voor Windows. Op basis daarvan kent het elk jaar AV-Test Awards toe aan de beste producten voor eindgebruikers en voor bedrijven. Dit jaar gaat de prijs voor het best beschermende eindgebruikersproduct naar F-Secure Internet Security 2013. Voor bedrijven is het beste product Kaspersky Endpoint Security.

Symantec wint een “Best Usability Award” voor zijn eindgebruikers- en bedrijvenproducten (respectievelijk Norton Internet Security en Symantec Endpoint Protection).

Er zijn ook “Best Repair Awards” voor Bitdefender Internet Security (eindgebruikers) en opnieuw Kaspersky Endpoint Security (bedrijven).

PC Tools Internet Security, Eset Smart Security, AhnLab Internet Security en vooral Microsoft Security Essentials bieden volgens AV-Test onvoldoende bescherming tegen malware en slagen er ook onvoldoende in om antimalwareschade te herstellen. Bij de bedrijvenoplossingen bieden Trend Micro Office Scan en vooral Microsoft Forefront Endpoint Protection onvoldoende bescherming volgens AV-Test.

Eindgebruikers die op zoek zijn naar een goed werkend gratis alternatief voor Microsoft Security Essentials zijn volgens AV-Test beter af met avast! Free AntiVirus, AVG Anti-Virus Free Edition of Panda Cloud Antivirus Free.

Microsoft is het niet eens met de resultaten van AV-Test. In een verklaring aan Techzine.nl zegt Microsoft dat de statistieken van AV-Test overdreven zijn. Volgens Microsoft is 94% van de malware in de AV-Test “nog nooit door onze gebruikers … tegengekomen”.

Op de website van AV-Test staat alle informatie over de resultaten en de gevolgde testmethodologie .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content