Kaspersky Lab Benelux in gelijk gesteld

De overeenkomst met Kaspersky Lab Benelux werd onrechtmatig verbroken, oordeelt de rechtbank in het Nederlandse ’s Hertogenbosch, en verplicht Kaspersky Lab ZAO (Rusland) de leveringen te hervatten.

De overeenkomst met Kaspersky Lab Benelux werd onrechtmatig verbroken, oordeelt de rechtbank in het Nederlandse ’s Hertogenbosch, en verplicht Kaspersky Lab ZAO (Rusland) de leveringen te hervatten.

De rechtbank deed uitspraak in kortgeding en oordeelde dat de verbrekingsnota van Kaspersky Lab ZAO (Rusland) niet steunt op de redenen die het Russische hoofdkwartier meent te hebben voor die verbreking. Omdat het voortbestaan van Kaspersky Lab Benelux in de weegschaal ligt, verplicht het vonnis van de rechtbank dat het Russische bedrijf de leveringen van “codes en licenties” moet hervatten tot 1 augustus 2010, op straffe van een dwangsom van 50.000 euro per dag dat niet aan deze veroordeling wordt voldaan. Daarnaast moet het beslag op de rekeningen van Kaspersky Lab Benelux worden opgeheven, mits een bankgarantie ter waarde van 2,9 miljoen euro uiterlijk op 11 februari kan worden voorgelegd door Kaspersky Lab Benelux. Het vonnis is meteen uitvoerbaar, zij het dat de partijen nog commentaar kunnen leveren tot 15 februari.

Met dit vonnis moet Kaspersky Lab Benelux op korte termijn weer in staat zijn om het kanaal en de klanten toe te leveren, tot grote blijdschap van directeur Dick Gehéniau. “Ik blijf Kaspersky lab een warm hart toedragen en ga nu snel in een open dialoog met Rusland werken aan een continuïteit op lange termijn.” Hij heeft er vertrouwen in dat een gesprek met de oprichters, Natalija en Eugene Kasperski, kan helpen de zaak te klaren en zo weer het vertrouwen te herstellen. Kaspersky Lab Europe bestudeerde nog het vonnis en kon nog geen commentaar geven.

Normalerwijze moet dit vonnis resulteren in het voorzetten van de leveringen en ondersteuning aan Belgische klanten door het Nederlandse bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content