Kassa voor FireEye op Nasdaq

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

‘New generation’ securitybedrijf FireEye trekt naar de beurs, en is op Nasdaq meteen goed voor ca. 2 à 2,3 miljard dollar marktwaarde.

Opgericht in 2006 door ex-Sun Microtechnologies technoloog AsharAziz heeft het bedrijf uit Milpitas, Ca. in de voorbije jaren zijn security sporen verdiend in onder meer de strijd tegen gesofisticeerde ‘botnets’ (grote verzamelingen van gehackte pc’s die kunnen worden ingezet voor cybermisdaden en -aanvallen). Nu is het bedrijf naar de beurs getrokken, en heeft het aandelen verkocht ter waarde van ca. 300 miljoen dollar, waarbij de aandeel prijs van 20 dollar aanzienlijk hoger lag dan de initiële 15 tot 17 dollar prijsvork.

“New generation”

In een gesprek stelt Ashar Aziz, stichter en cto van FireEye, dat de door hem ontwikkelde technologie de nieuwe gevaren, die wereldijd van oorsprong zijn, beter kan aanpakken door de uitwisseling van informatie binnen het FireEye netwerk, in tegenstelling tot de ‘legaat’-security technologieën. “The old way [of security] is done,” klinkt het, en “Er is een nieuwe architectuur nodig. Onze ‘virtuele machine’ gesteunde aanpak, met real time analyse, heeft zijn deugdelijkheid al bij duizenden klanten wereldwijd bewezen.”

Met het opgehaalde geld gaat FireEye zowel zijn geografische aanwezigheid verder uitbouwen – met “nu al een significante aanwezigheid in Europa”, evenals de eigen technologie verder ontwikkelen (onder meer big data technieken) en eventueel interessante overnames doen. Het bedrijf heeft de nodige expertise en middelen in huis om de eigen technologie verder te ontwikkelen, en kan door zijn succes nu ook makkelijker topexperten uit de hele wereld aantrekken. Het bedrijf telt vandaag al meer dan 1.000 werknemers.

Ceo Dave DeWalt en CTO Ashar Aziz mochten overigens de ‘opening bell’ van de Nasaq sessie luiden, naar aanleiding van hun beursintroductie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content