KBC en Cegeka testen Blockchain voor KMO’s

. © REUTERS

KBC test een handelsplatform op basis van Blockchain om internationale handelsverrichtingen beter en eenvoudiger te kunnen opvolgen. Vooral voor kleinere ondernemingen kan dat interessant zijn.

Met Digital Trade Chain wil KBC dat bedrijven transacties met andere buitenlandse partijen efficiënt kunnen opvolgen met een betere beheersing van de risico’s en een eenvoudigere financiering. Waar grotere bedrijven dit vandaag doen met documentaire kredieten, moet de DTC-toepassing vooral kleinere spelers helpen.

Bij een transactie worden zowel de koper, verkoper, KBC en de bank van de tegenpartij betrokken. Door elke stap van de transactie te valideren op het platform, is er meer zekerheid over het verloop van de deal. Zo wordt een geldige transactie in een geëncrypteerde boekhouding verwerkt die nadien niet meer kan gewijzigd worden.

KBC ontwikkelde het platform in samenwerking met Cegeka. Er werd input gevraagd bij 17 KMO’s en de app werd getest bij twee bedrijven: Bru Textiles en Aristide. Momenteel wordt het platform verder getest, als dat goed verloopt wordt de app uiteindelijk uitgerold naar de markt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content