KBC Global Services wint eerste award voor Nieuw Werken

Gisteren is de eerste NWOW-award uitgereikt. Winnaar van deze award die het nieuwe werken wil promoten werd KBC Global Services die instaat voor de it-infrastructuur van de KBC Groep.*

New World Of Work of NWOW is een coalitie van Belgische organisaties uit de privé- en publieke sector die ijvert om het ‘slimme werken’ in te voeren bij Belgische bedrijven en organisaties. De filosofie achter NWOW gaat uit van vertrouwen in het talent van de medewerkers. De term verwijst ook naar nieuwe manieren van leidinggeven, met minder hiërarchie, meer eigen verantwoordelijkheid, meer delegeren en meer overlaten aan de creativiteit.


NWOW organiseert elk jaar de Best Workplaces award-show die twintig verdienstelijke werkplekken in België in de bloemetjes zet. Ze worden geselecteerd na onderzoek door medewerkers van het Great Place to Work Institute Belgium. Daarbij wordt met de Trust Index – een tevredenheidsenquête – onderzocht welk beeld werknemers van hun eigen organisatie hebben. Met de Culture Audit wordt bepaald hoe uniek of atypisch de cultuur van een organisatie is.


Voor de eerste keer maakten de twintig geselecteerde bedrijven ook kans op de NWOW-award. Die gaat naar de organisatie die het best omspringt met het talent van de eigen werknemers. Eerste laureaat werd KBC Global Services, de ict-organisatie die instaat voor de it-infrastructuur van de KBC Groep. Het bedrijf ondersteunt het Nieuwe Werken met een breed gamma aan maatregelen en initiatieven rond tijdsflexibiliteit, aandacht voor mobiliteit, decentraal werken en telewerken.


Concrete voorbeelden van initiatieven die de organisatie neemt zijn onder meer flexibele arbeidstijden, een fietsvergoeding en het inzetten van pendelbussen met een hoge frequentie op de spitsuren in Leuven en Brussel. Nieuwe medewerkers worden ook aangemoedigd te netwerken via activiteiten van Jong KBC, de personeelsvereniging voor jonge medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content