KBC investeert komende 5 jaar 600 miljoen euro in ict

Minder overnames in 2008, maar de komende 5 jaar wel 600 miljoen euro aan ict-investeringen. Dat voorspelt André Bergen, ceo van de KBC-groep en kersvers Manager van het Jaar.

Onze collega’s van Trends maakten gisteravond bekend dat aan Vlaamse kant André Bergen, ceo van de KBC-groep, de nieuwe Manager van het Jaar is (aan Franstalige kant won Eric Domb van Parc Paradisio). Zijn bedrijf heeft de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in uitbreiding naar Oost-Europa en Rusland. In een interview in Trends bespreekt hij de toekomstplannen van de bankgroep. De overnamemotor, zegt Bergen, zal in 2008 op een lager pitje draaien. Ict daarentegen krijgt bij KBC de komende jaren een miljoeneninjectie.

“In 2008 werken we nog harder aan onze operationele efficiëntie. Door het versneld invoeren van groepssystemen vallen er nog veel efficiëntiewinsten te rapen. Het zou ons te veel tijd kosten om binnen de huidige budgetten 80 à 90 procent van het perfecte model te implementeren. Daarom hebben we beslist de komende jaren minder geld te investeren in overnames en meer in ict-systemen waar de hele groep op draait. Verspreid over de volgende vijf jaar zullen we 600 miljoen euro extra investeren in ict. Dat is bijna een overname à la Rusland waard.”

KBC mocht dit jaar al twee keer feesten. Data News verkoos onlangs Carl Tilkin-Franssens, de it-baas van KBC, tot CIO of the Year.

Slechts 1 van de 20 genomineerden (10 langs Vlaamse en 10 langs Franstalige kant) voor de Manager van het Jaar was dit jaar trouwens afkomstig uit de it-sector. Die eer was weggelegd voor Didier de Callatay, de voorzitter van de raad van bestuur van het financiële softwarebedrijf Callatay & Wouters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content