KBC schrapt miljoeneninvestering in ICT

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

KBC heeft in december het ict-investeringsprogramma van 600 miljoen euro stopgezet. Ceo André Bergen had die investeringen in januari vorig jaar aangekondigd.

KBC heeft in december het ict-investeringsprogramma van 600 miljoen euro stopgezet. Ceo André Bergen had die investeringen in januari vorig jaar aangekondigd.

De financiële crisis was slechts de aanleiding voor het schrappen van het plan, zegt KBC-cio Carl Tilkin-Franssens. “Eind september hadden we nog beslist om door te gaan, maar de financiële aardverschuiving in oktober deed ons opteren voor een afgeslankte versie.” Toen bleek echter dat er aan de businesskant nog weinig animo was. “Zulke investeringsprojecten komen bij ons zowat om de 10 jaar voor en zorgen bij de business altijd voor hoge pieken in de werkdruk. Bovendien zijn we ook volop aan het internationaliseren…” Bottomline: de stekker eruit.

Tilkin-Franssens geeft toe dat het even slikken was. “Er heerste bij ons een gezond enthousiasme, zowel over de inhoud als over de aanpak. Dan is het niet leuk als je net voor de finish wordt neergemaaid. Uiteindelijk waren toch honderden mensen met het project bezig.” Hij denkt dat een heruitgave er wel in zit. “Maar nooit onder dezelfde vorm. Ik reken op 2 jaar windstilte.”

De crisis weegt overigens ook op het ict-budget van KBC. Dat bedraagt nu 700 miljoen euro, tegenover 800 miljoen euro in 2008. Dit jaar is onder meer de bouw van een datacenter in Centraal-Europa gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content