KBC stapt in Microsoft-cloud

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

De bank KBC gaat producten en diensten van Microsoft in de cloud draaien.

De bank KBC gaat producten en diensten van Microsoft in de cloud draaien.

In eerste instantie zal Lync – de softwaresuite van Microsoft rond ‘unified communications’ – geïmplementeerd worden in een cloudomgeving.

Nadien zal ook de online kantoorsuite Office 365 uitgerold worden. Dat melden ons diverse bronnen zowel binnen als buiten de bankgroep.

Tot nu toe deed KBC beroep voor soortgelijke diensten beroep op IBM, via meer bepaald het Connections-platform. De overstap naar de Microsoft-cloud moet er in eerste instantie voor zorgen dat de medewerkers sneller en efficiënter kunnen samenwerken, maar volgens onze bronnen zou een en ander ook voor een fikse besparing zorgen.

Officieel wil KBC niet bevestigen dat de overstap al definitief is. Volgens woordvoerder Viviane Huybrecht gaat het nog maar om een proefproject waarbij een beperkte groep Belgische medewerkers (200 gebruikers) momenteel al Microsoft Office 365 gebruiken.

Pas wanneer het proefproject positief geëvalueerd is, wordt volgens de woordvoerder een definitieve beslissing genomen – na inachtname van de nodige goedkeuringskanalen en -procedures.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content