KBC zet 15.000 werknemers op Office 365

KBC gaat zijn Belgische werknemers migreren naar Office 365. De uitrol zal ongeveer een jaar duren.

KBC gaat zijn Belgische werknemers migreren naar Office 365. De uitrol zal ongeveer een jaar duren. In april schreef Data News al dat KBC in de cloud van Microsoft zou stappen. Toen ging het om een proefproject van 200 gebruikers. Vandaag klinkt het dat het op dat moment nog niet zeker was dat de groep voor Microsoft zou kiezen.

Vandaag is dat wel het geval. Vandaag loopt er nog steeds een pilootfase met enkele honderden gebruikers maar in het komende jaar wordt het hele bedrijf overgezet op Office 365. Het gaat daarbij enkel om de Belgische werknemers. De IT-omgeving van rest van de groep (in totaal 37.000 werknemers) staat hier los van.

“Het gebruiksgemak, het feit dat we kunnen blijven werken met vertrouwde hulpmiddelen en de specifieke functionaliteiten voor de bedrijfsmarkt, waren factoren die voor ons de doorslag hebben gegeven,” zegt Frank Demonie, algemeen directeur en chief technology officer van KBC. “Met één geïntegreerd platform kunnen de KBC-medewerkers elkaar vlotter helpen, contact nemen en in virtuele teams samenwerken. Zo kunnen we onze cliënten nog sneller en beter helpen.”

Tot nu toe gebruikte KBC technologie van IBM, meer bepaald het Connections-platform. Wel gebruikt het personeel in het hoofdkantoor vandaag al Microsoft Lync waarmee er wekelijks zo’n honderdduizend chatsessies en zevenduizend online vergaderingen worden geoverd. De overstap naar Office 365 gebeurt door Microsoft Services en HP Technology Services. Die laatste neemt de migratie van de mailboxen op zich.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content