Kender Thijssen in Belgische handen

De transactie wordt financieel ondersteund door de onafhankelijke Vlaamse investeringsmaatschappij Stroke Fund.

De Belgische afdeling van dienstenleverancier Kender Thijssen Solutions komt via een management buy-out in Belgische handen. De transactie wordt financieel ondersteund door Stroke Fund.

Beide partijen gaan ook actief op overnamepad. Het is de bedoeling om andere bedrijven of afdelingen van bedrijven over te nemen en zo tot schaalvergroting te komen in de Belgische ict-infrastructuurmarkt.

Het huidige management controleert voortaan de meerderheid van de aandelen (51%). Investeringsmaatschappij Stroke Fund, bestaande uit privé-investeerders, controleert de rest (49%).

Doel is om een cluster aan complementaire bedrijven uit te bouwen via samenwerkingsakkoorden, fusies en overnames. Kender Thijssen Solutions NV – dat een dienstenportfolio uitbouwde rond verhuur, onderhoud en infrastructuur – is daarbij de eerste concrete overname.

“Deze overname zorgt ervoor dat Kender Thijssen op lange termijn kan doorgroeien in een steeds globalere en competitievere markt”, aldus ceo Jeff Matthé. “Maar dit is slechts het begin. Wij willen onze schaal in België vergroten.”

“De Belgische infrastructuurmarkt bestaat uit heel spelers”, klinkt het nog. “Er zijn wellicht ict-bedrijven die zich meer op software of diensten willen richten en hun hardwarepoot willen afstoten. Of ondernemers die zich willen terugtrekken en hun bedrijf willen verkopen.”

“Door complementaire spelers te groeperen ontstaat er een hefboom voor verdere groei, en zullen onze huidige en nieuwe klanten in de toekomst van het ruimere aanbod dat zo ontstaat, kunnen genieten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content