Keukenfabrikant ontdekt internet

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Niet alleen traditionele ict-spelers tonen op CeBIT hun kunnen. Zelfs voor een keukenfabrikant als SieMatic is er plaats.

Niet alleen traditionele ict-spelers tonen op CeBIT hun kunnen. Zelfs voor een keukenfabrikant als SieMatic is er plaats.

In het ‘Future Parc’ tonen allerlei fabrikanten hoe digitale technologie op korte of lange termijn ons leven helemaal kan veranderen. Een opgemerkte gast is bijvoorbeeld SieMatic die bezoekers toont hoe een hightech-keuken er uit kan zien. De keuken maakt in het Future Parc deel uit van een heus ‘voorbeeldappartement van de toekomst’.

De SieMatic S1 is een moderne ‘kookconsole’ die voorzien is van een computer met internetaansluiting, enkele hifi-onderdelen en als kers op de taart een dockingstation voor een Apple iPod.

Het hart van het systeem bestaat uit de S1 Grid: een gebruikersinterface gebouwd rond het Windows Embedded besturingssysteem. Op het scherm kun je – wat je ergens wel zou verwachten – recepten tevoorschijn toveren, maar ook weersvoorspellingen of RSS-nieuws à la carte oproepen. Als financiële informatie jouw ‘plat préféré’ is, kun je er zelfs de beurskoersen mee volgen terwijl je aan het kokerellen bent.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content