Keuzemenu 112 werkt niet op oude vaste toestellen

. © Getty Images

Wie naar 112 belt krijgt vanaf volgend jaar eerst een keuzemenu. Maar sommige oude vaste toestellen kunnen daar niet mee werken.

Vanaf 11 februari 2020 krijg je bij een noodoproep naar 112 eerst een keuzemenu om te worden doorgeschakeld naar de politie, brandweer of ambulance. Maar Proximus waarschuwt klanten nu dat sommige oudere toestellen dat keuzemenu niet ondersteunen. Dat meldt De Standaard.

Proximus stelt klanten voor om hun toestel te laten controleren door naar een gratis telefoonnummer (0800 22 123) te bellen. Zo kan je testen of je toestel werkt met een keuzemenu.

Het gaat volgens de operator om een zeer klein aantal toestellen. Bij testen in West-Vlaanderen en Namen zou het gaan om minder dan twee procent van de vaste toestellen. Het gaat zowel om toestellen met een draaischijf als met druktoetsen.

Proximus merkt tegenover De Standaard op dat de hulpdiensten wel nog steeds bereikbaar blijven voor die toestellen. Wie geen keuze intoetst wordt na tien seconden doorgestuurd naar een operator.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content