Keyware ziet winst verzesvoudigen

Betaalterminalleverancier Keyware heeft in 2012 een omzetgroei van 43,15 procent behaald. Het looft zijn eigen langetermijnovereenkomsten, al lagen die recent nog onder vuur.

Keyware zag zijn omzet oplopen tot 8,28 miljoen euro. De winst steeg met 514,46 procent tot 510.000 euro. Het bedrijf wijt die resultaten aan een goed zakencijfer in het middensegment met gemiddelde bestellingen van twintig tot vijftig terminals en van resultaten dankzij overheidsinstellingen.

Het bedrijf zegt dat de resultaten beter zijn dan wat het management verwachtte en wil voor dit jaar focussen op verticale business segmenten die minder conjunctuurgevoelig zijn. Dat moet zorgen dat het bedrijf minder klanten heeft die hun zaak stopzetten.

Opvallend is dat het bedrijf aanhaalt dat de markt voordelen ziet in de langetermijn overeenkomsten die het aanbiedt. Nochtans lagen die net begin dit jaar nog onder vuur. Unizo waarschuwde zijn leden zelfs voor de vijfjarencontracten. Vooral omdat je als ondernemer een fikse verbrekingsvergoeding betaalt, al dan niet gecombineerd met een boete wanneer het toestel niet snel wordt teruggebracht.

Klacht geseponeerd

Unizo diende hiervoor klacht in bij de FOD Economie. Ook het parket heeft een onderzoek geopend naar aanleiding van een klacht van Unizo. Maar volgens De Tijd is die intussen geseponeerd omdat het parket geen prioriteit geeft aan het dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content