KHLeuven nieuwe eigenaar van Telindusgebouw

© web
Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Belgacom heeft haar kantorencomplex in Haasrode verkocht aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Half oktober verlaten honderden werknemers het voormalige Telindusgebouw.

De Katholieke Hogeschool Leuven zal vanaf begin volgend jaar haar administratie huisvesten in het opvallende gebouw van gewezen architect Jo Crepain. Onder meer de algemene diensten van het departement Lerarenopleiding aan Groep T trekken naar Haasrode.

Tegen volgend academiejaar komt er ook de nieuwe campus (de ‘Proximus’-campus) voor de studenten management & technologie, die nu nog grotendeels op de Campus Hertogstraat in Heverlee studeren.

Het aantal studenten aan de KHLeuven (deel van de scholengroep rond de KULeuven) is de voorbije vijf jaar met 60 procent gegroeid. Hierdoor was er dringend nood aan extra leslokalen. Met de aankoop van de Telindus-site hoeft de hogeschool niet te investeren in een dure nieuwbouw en is er een oplossing op korte termijn mogelijk.

De KHL kwam volgens Belgacom als meest geschikte kandidaat naar voren uit een onderhandelingsronde die door het makelaarskantoor JLL in opdracht van de historische operator werd opgestart en begeleid. Hoeveel de school betaalt voor de site, wordt niet bekend gemaakt.

De diensten van Belgacom zijn intussen ondergebracht in de hoofdzetel in Brussel en in Evere. De laatste medewerkers verhuizen tegen half oktober. Hiermee komt definitief een einde aan de ‘roem’ van Telindus en zijn gewezen topman John Cordier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content