Kies de juiste headset

Welke headset past het beste bij uw job en profiel? Dat hangt af van de plaats waar u de headset wilt gebruiken, van het telefoontoestel dat u heeft en van de drukte in uw werkomgeving.

Sennheiser biedt onder meer een assortiment headsets die zich naadloos laten combineren met diverse oplossingen voor Unified Communications en verschillende merken van softphones.

Waar gebruikt u de headset?

Desk: u beantwoordt de telefoon alleen op uw werkplek.

Kantoor: u bent vooral op uw werkplek, maar wilt ook op andere plaatsen in het kantoorgebouw een gesprek kunnen aannemen.

Onderweg: u heeft geen vaste werkplek, want u heeft afspraken bij klanten en partners.

Welk telefoontoestel heeft u?

Uw headset en telefoon moeten naadloos op elkaar aansluiten. Voor u een headset kiest, checkt u best of de oplossing compatibel is met uw telefoontoestel.

– softphone of pc: connectie via USB

– vaste telefoon: connectie via diverse types snoeren

– mobiele telefoon of smartphone: connectie via Bluetooth of mini-jack

– tablet: connectie via Bluetooth, mini-jack of USB

Hoe druk is het op uw werkplek?

De drukte van de werkomgeving bepaalt het type microfoon van uw headset. In een lawaaierige omgeving, zoals een contactcenter of een landschapskantoor, heeft u nood aan een microfoon die zo veel mogelijk achtergrondgeluid uitschakelt. Zonder zo’n microfoon zou u moeilijk verstaanbaar zijn voor uw gesprekspartner.

– weinig omgevingsgeluid: omnidirectionele microfoon

– matig omgevingsgeluid: microfoon met ruisonderdrukking

– veel omgevingsgeluid: microfoon met sterke ruisonderdrukking

Kies de juiste headset

Enkele of dubbele headset?

Enkel: u beluistert uw gesprekspartner via één oor. U houdt één oor vrij zodat u voor de collega’s op kantoor aanspreekbaar blijft.

Dubbel: u beluistert uw gesprekspartner via beide oren. De oplossing is gericht op medewerkers van contactcenters, die zich zo perfect kunnen concentreren op hun gesprekspartner.

Meer informatie: www.sennheiser.be/cco

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content