Kim Dotcom kondigt politieke partij aan

De controversiële internetondernemer Kim Dotcom – de oprichter van de lamgelegde filesharingsite Megaupload – plant een Nieuw-Zeelandse politieke partij in 2014.

Internetondernemer Kim Dotcom plant de oprichting van een politieke partij in Nieuw-Zeeland. “De website van de partij met informatie over onze visie en kandidaten wordt samen met een andere grote gebeurtenis op 20 januari 2014 gelanceerd”, kondigde Dotcom op Twitter aan.

De datum stemt overeen met de tweede verjaardag van de politie-inval in Dotcom’s woonst in Auckland, toen de Duitser werd gearresteerd wegens internetpiraterij. Zijn filesharingwebsite Megaupload werd gesloten omdat de site volgens de Amerikaanse autoriteiten de muziek- en filmindustrie van meer dan 500 miljoen dollar zou hebben beroofd.

Publiciteitsstunt

De Nieuw-Zeelandse John Key deed de aankondiging al af als een publiciteitsstunt. “Zoals alles wat we van hem zien. Hij wil hier blijven en tegen zijn uitlevering vechten. Hij heeft erg goede pr-mensen”, zei Key.

Kim Dotcom niet verkiesbaar

De volgende verkiezingen in Nieuw-Zeeland staan gepland voor november 2014. Dotcom – zijn echte naam luidt Kim Schmitz – is zelf niet verkiesbaar omdat hij geen Nieuw-Zeelandse burger is, maar mag wel voorzitter van een politieke partij zijn. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content