Kindle DX niet meer te koop bij Amazon

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De e-reader van 9,7 inch wordt op dit moment nog wel (tweedehands) verkocht door derden, maar niet meer door Amazon zelf. Dat merkte The Ebook Reader-blog op.

De e-reader van 9,7 inch wordt op dit moment nog wel (tweedehands) verkocht door derden, maar niet meer door Amazon zelf. Dat merkte The Ebook Reader-blog op.

Het mag geen verrassing heten dat de retailreus de grotere broer van de ‘klassieke’ Kindle, die al jaren geen update meer kreeg, van de hand doet. In september liet vicepresident Jay Marine immers al verstaan dat Amazon “stilaan klaar is met de Kindle DX”, en vorige week werd het toestel afgeprijsd van 379 dollar naar 299 dollar – een ultieme poging om een laatste lading de deur uit te krijgen, dus.

Amazon heeft dan ook een goede reden om de verkoop van deze e-reader stop te zetten: de kersverse Kindle Paperwhite e-reader met ingebouwde schermverlichting, en een nieuwe familie Kindle Fire-tablets. Een model dat daar qua formaat tussenin zit, zoals de Kindle DX, lijkt niet langer nodig voor de Amerikaanse retailer.

De Kindle DX was sinds januari 2010 leverbaar in België en Nederland. Amazon verstuurt de Kindle Paperwhite en de Kindle Fire-tablets sinds kort naar een heel aantal Europese landen, maar voorlopig niet naar de Lage Landen. Wel zijn er aanwijzingen dat Amazon de Nederlandse e-boekenmarkt gaat bestormen met zijn digitale boekenwinkel (Kindle Store) en de bijbehorende e-boekenlezers (de Kindle-lijn).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content