Kinepolis levert tickets via iOS 6

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Kinepolis gaat haar bioscooptickets straks ook afleveren via Passbook, de portefeuille-app van Apple die op 19 september gelanceerd wordt. Passbook maakt deel uit van iOS6, de nieuwe versie van Apple’s mobiele operating systeem.

Kinepolis gaat haar bioscooptickets straks ook afleveren via Passbook, de portefeuille-app van Apple die op 19 september gelanceerd wordt. Passbook maakt deel uit van iOS6, de nieuwe versie van Apple’s mobiele operating systeem. iPhone-gebruikers in België, Frankrijk en Spanje kunnen Passbook al vanaf het lanceringsmoment van de nieuwe smartphone gebruiken wanneer ze een Kinepolis-ticket willen bestellen. Naar eigen zeggen bijt Kinepolis hiermee de spits af in de internationale bioscoopsector.

Passbook is een initiatief van Apple waarbij men via één enkele app alle tickets, lidmaatschapskaarten, getrouwheidskaarten en kortingsbonnen digitaal op de iPhone kan bewaren.

Na een transactie via kinepolis.be (België), kinepolis.fr (Frankrijk) of kinepolis.es (Spanje) klasseer je je ticket in Passbook door een eenvoudige klik op de link in de bevestigingsmail. Net voor je filmbezoek roep je de barcode op via Passbook, scan je je digitale barcode en krijg je zo toegang tot de filmzaal.

Passbook is tijd- en plaatsgevoelig, zodat je tickets vanzelf naar de voorgrond springen waar en wanneer je ze nodig hebt.

De aflevering van een ticket via de Passbook-app is volgens Kinepolis een logische stap in de evolutie van online ticketing naar mobile ticketing. Binnenkort kunnen geïnteresseerden ook filmtickets aankopen van op hun tablet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content