Klarion blies laatste klaroen

Klarion, de spin-off van IP Globalnet heeft het nog geen jaar uitgezongen. IP Globalnet focust opnieuw volledig op zijn kernactiviteiten: call centers.

Klarion, de spin-off van IP Globalnet heeft het nog geen jaar uitgezongen. IP Globalnet focust opnieuw volledig op zijn kernactiviteiten: call centers.

IP Globalnet wilde zich differentiëren door technologie aan te bieden naast zijn callcenterdiensten. Daarvoor werd Klarion opgericht, geleid door Paul Allegaert. Het bedrijf werkte met twee medewerkers en een aantal freelancers. Het belangrijkste product was Domino, een geïntegreerde sms-dienst waarbij klanten een bericht kregen als er wat fout gaat.

KBC verzekeringen hanteerde het om klanten te verwittigen dat hun polis ten einde liep. De gemeente Machelen had het geïmplementeerd voor een alarmbericht bij zijn inwoners bij dreigende wateroverlast. Maar dat bleek geen succes te zijn. Na bijna tien maanden hadden slechts 27 burgers zich ingeschreven. Klarion vroeg ongeveer 10.000 euro voor de hosting en het onderhoud van Domino. In Frankrijk sloeg het idee wel aan. Daar zouden al 70 gemeenten gebruik maken van Domino. Interessant is dat er na het versturen van het bericht nagegaan kan worden wie de boodschap ontvangen heeft dankzij een visualisering op de gemeentekaart.

De activiteiten van Klarion zijn nu verkocht aan het Franse bedrijf Gedicom, de eigenaar van Domino. Paul Allegaert blijft het product verdelen in België en Nederland. Er is trouwens een commercieel partnership met Adinfo.

De verkoop van Klarion komt er mede op advies van Tony Mary, voorzitter van IP Globalnet. Die drong erop aan dat IP Globalnet, dat bijzonder snel gegroeid was door acquisities, zich opnieuw op zijn kernactiviteit zou toeleggen, call centerdiensten dus. Niet alleen werd Klarion verkocht, ook de offshore business in Egypte werd gesloten en het Franse filiaal ging dicht. Daardoor kon IP Globalnet in juli zijn eerste operationele winst optekenen. De omzet steeg vorig jaar tot 37,5 miljoen euro en ook voor dit jaar wordt een toename verwacht tot 39 à 40 miljoen euro. IP Globalnet heeft een aantal erg grote klanten in de telecomsector zoals Belgacom, Telenet en Voo. Tony Mary wil de onderneming nu ook richten op de financiële sector.

Uit onze wekelijkse Data News-rubriek ‘Een jaar later’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content