Kluwer neemt Gentse Vero over

Kluwer versterkt zich zo in software voor fiscale- en boekhoudkundige toepassingen.

Kluwer versterkt zich zo in software voor fiscale- en boekhoudkundige toepassingen.

Kluwer, onderdeel van Wolters Kluwer en leverancier van ict-diensten en boekhoudsoftware, heeft Vero overgenomen. Dat is een softwarebedrijf dat ruim 20 jaar aan de weg timmert op de markt van administratie- en boekhoudsoftware voor accountants en kleine en middelgrote ondernemingen.

Kluwer noemt na de overname zich Belgisch marktleider op het vlak van software voor fiscale- en boekhoudkundige toepassingen voor accountants en kmo’s. De concurrentie op die markt is nochtans hevig met spelers als Sage en Exact die op dezelfde klanten azen.

“Onze activiteiten zijn complementair”, zegt Henri Van Engelen, ceo van Kluwer, in een persbericht. “Ik ben er dan ook van overtuigd dat de uitbreiding met het klantenbestand en het productassortiment van Vero een toegevoegde waarde zal betekenen voor het aanbod van Kluwer voor deze doelgroep, met onder meer aanvullende producten zoals een krachtige rapportgenerator, de integratie van de producten met Microsoft Office en Vero-online.”

Het assortiment van Vero-oplossingen krijgt binnen de softwareportefeuille van Kluwer een plaats naast de bestaande softwarereeksen Expert/M, Briljant, Accon en Fiscalc.

Vero, met hoofdkantoor in Gent, werd opgericht in 1988 en was sinds 2000 in handen van privé-investeerder Stroke Fund. Het bedrijf telt 30 medewerkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content