Kmo’s zien security als prioritair

Marc Husquinet Marc Husquinet is redacteur van Data News.

Security is – weinig verrassend – prioriteit nummer één voor kmo’s. Dat blijkt uit een internationale studie van… securitybedrijf Symantec.

Security is prioriteit nummer één voor kmo’s. Dat blijkt uit een internationale studie van… securitybedrijf Symantec.

Het is bezwaarlijk verrassend dat Symantec tot de conclusie komt dat veiligheid de grootste it-prioriteit wegdraagt bij kmo’s. Zo zegt 77 procent van de kmo’s binnen emea het slachtoffer te zijn geweest van een cyberaanval in het afgelopen jaar. 71 procent geeft dan weer toe dat er minstens één terminal verloren gegaan is: hetzij een draagbare computer, een pda of een smartphone.

Nochtans zeggen de kmo’s gemiddeld 41.000 euro uit te geven aan de beveiliging van hun informatica. 87 procent van de kmo’s beschikt naar eigen zeggen over een ‘disaster recovery plan’, maar amper 23% beschouwt dat plan ook als goed tot zeer goed.

Bovendien zegt 74% van de kmo’s enigszins of zeer bezorgd te zijn over het verlies van gegevens, waarbij 42% al eens het slachtoffer geweest is van een diefstal of verlies van vertrouwelijke gegevens.

Rekening houdend met deze cijfers, raadt Symantec aan om werknemers op te leiden wat security betreft. En in het licht van de recentste bedreigingen: om binnen een kmo een totaaloplossing te installeren die de gegevens beveiligt, een effectief plan voor backup en restore op poten te zetten, en om te voorzien in beveiliging van e-mail en webresources. Maar ook deze goede raad, is natuurlijk niet echt verrassend…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content