Kodak komt met eigen smartphone: focus op fotograferen

De Kodak IM5 © Android Headlines

Het iconische fotomerk Kodak springt nu toch op de digitale trein met een eigen smartphone, waarbij fotograferen centraal staat.

Het iconische fotomerk Kodak wil meegaan met zijn tijd: het bedrijf stelde op de CES-elektronicabeurs in Las Vegas een eerste eigen smartphone voor, waarmee uiteraard ook foto’s kunnen genomen worden.

De smartphone “IM5” maakt gebruik van het besturingssysteem Android en heeft een display van 12,7 centimeter. Hij is uitgerust met een camera met 13 megapixels.

Fotograferen staat centraal op het toestel. Via unieke beeldsoftware kunnen foto’s aangepast of gedeeld worden en via een app kunnen opnames afgedrukt worden op de printer thuis.

“Hiermee mikken we op een marktsegment dat lang door smartphonefabrikanten verwaarloosd werd”, aldus Kodak. Het toestel zou een van de volgende maanden in Europa gelanceerd worden.

Digitale revolutie gemist

Kodak was pionier in de fotografie, maar miste de digitale revolutie. Het bedrijf moest op een bepaald moment zelfs bescherming tegen zijn schuldeisers vragen. (Belga/SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content