Komiek Seinfeld promoot Vista

Microsoft huurt de Amerikaanse stand up comedian Jerry Seinfeld in om Windows Vista te promoten.

Microsoft huurt de Amerikaanse stand up comedian Jerry Seinfeld in om Windows Vista te promoten.

Komiek Jerry Seinfeld, bekend van de gelijknamige tv-serie uit de jaren negentig, is door Microsoft ingehuurd om Windows Vista te promoten. De Amerikaanse komiek krijgt hiervoor naar verluid tien miljoen dollar. Seinfeld treedt op in een aankomende reclamespot samen met Microsoft-topman Bill Gates, die officieel is teruggetreden van het mede door hem opgerichte softwarebedrijf.

Dit kadert in een nieuwe marketingcampagne van zeker 300 miljoen dollar. Microsoft wil daarmee zowel het bedrijfsimago als het beeld van Vista te verbeteren. De Windows-producent heeft op pr-gebied wat in te halen. Zo is de perceptie van Microsoft onder meer gekleurd door de ‘Mac en pc’-reclamefilmpjes van Apple.

Microsoft zelf stelt dat Vista het veiligste besturingssysteem is en dat de verkoop ervan naar verwachting is. Voorganger Windows XP is echter nog het meestgebruikt; het bijna twee jaar oude Vista heeft een marktaandeel van tien procent. Toch is perceptie ook krachtig: gebruikers waren best enthousiast over Vista in een recente ‘Pepsi-proef’ die Microsoft hield met de zogenaamd volgende versie van Windows, codenaam Mojave.

In samenwerking met Computable

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content