Komst nieuwe iPad stuwt Apple-aandeel boven 600 dollar

Het vooruitzicht op de nieuwe iPad, die vandaag in sommige landen in de winkels ligt, intrigeert niet alleen de fans van Apple. Ook de beleggers tonen zich enthousiast over de ondertussen derde generatie van de succesvolle tabletcomputer.

Het vooruitzicht op de nieuwe iPad, die vandaag in sommige landen in de winkels ligt, intrigeert niet alleen de fans van Apple. Ook de beleggers tonen zich enthousiast over de ondertussen derde generatie van de succesvolle tabletcomputer. Het aandeel Apple doorbrak gisteren voor het eerst eventjes de kaap van de 600 dollar.

De koers van het aandeel gisteren is tot dusver het hoogtepunt van een jarenlange opmars. In april 2010, toen Apple de eerste generatie van zijn iPad uitbracht, kostte het aandeel nog om en bij de 240 dollar. Ondertussen heeft Apple olieconcern Exxon als duurste beursgenoteerde onderneming voorbijgestoken.

De nieuwe versie van de iPad krijgt onder meer een verbeterd beeldscherm en een snellere processor. Na de voorstelling van het toestel vorige week, werd er enthousiast gereageerd. De nieuwe iPad wordt vanaf vandaag te koop aangeboden in Australië, Japan, Singapore, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Canada en Hongkong. Een week later komen nog eens dertig andere landen, waaronder België, aan de beurt.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content