Komt er een selfieverbod in Vlaamse ziekenhuizen?

© iStock

In Nederland geldt een selfieverbod voor ziekenhuispatiënten. Ook Belgische ziekenhuizen, zoals het UZ Antwerpen, willen duidelijkere regels omtrent selfies.

Nederlandse ziekenhuizen hebben een selfieverbod ingevoerd voor hun patiënten, na klachten van verplegers en andere patiënten die ongewild opduiken op foto’s op sociale media. Het is een probleem dat ook Belgische ziekenhuizen kennen. “We plannen duidelijkere regels”, zegt het UZ Antwerpen.

Ann Seegers, woordvoerster van het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, zegt in De Standaard en Het Nieuwsblad dat sommige dokters en verplegers klagen over het feit dat ze te pas en te onpas mee op selfies en andere foto’s van patiënten staan.

UZA: “Regels duidelijker afbakenen”

“We zullen in de nieuwe patiëntenbrochure de regels duidelijk afbakenen: je neemt geen foto’s van andere patiënten, noch van ons personeel, zonder daar eerst uitdrukkelijk de toestemming voor te vragen”, aldus Seegers.

Zorgnet Vlaanderen: “Geen keihard verbod”

“Natuurlijk moet de privacy worden gerespecteerd”, zegt Daniel Devos van Zorgnet Vlaanderen, de koepel van Vlaamse ziekenhuizen. “Maar we zijn geen voorstander van een keihard verbod.” (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content