Kone in de lift met T-Systems

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Liftenfabrikant Kone vervangt het gecentraliseerd SAP-systeem door clouddiensten die het gaat afnemen bij T-Systems.

T-Systems gaat alle it-systemen van liften- en roltrappenspecialist Kone in de emea-zone rond datacenterdiensten, SAP-applicaties en diensten voor de werkpleksystemen beheren. Momenteel wordt bij Kone de wereldwijde bedrijfsvoering nog beheerd via een SAP-systeem dat gecentraliseerd werd in het Belgacom-datacenter in Brussel. Kone wil die software dus outsourcen naar T-Systems dat ze zal omvormen tot cloudapplicaties die draaien in het datacenter in München. Daarnaast zal T-Systems ook een aantal andere zakelijke toepassingen en databases van Kone gaan beheren.

In het contract is eveneens een luik voorzien voor unified communication & collaboration voor de diverse locaties van de klantenservice. Het gaat dan om programma’s als Microsoft Exchange, Lync en Sharepoint. T-Systems zal ook instaan voor de ondersteuning van alle werkpleksystemen.

Groot contract

De totale waarde van het contract werd door beide partijen niet meegedeeld, maar volgens onderzoeksbureau Gartner gaat het om een van de grootste outsourcing-contracten van dit jaar in Noord-Europa. T-Systems wil via deze deal duidelijk maken dat het zich als een ernstig alternatief kan positioneren voor de traditionele outsourcingspartijen uit de Verenigde Staten en India.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content