Koopt IBM de enterprise services afdeling van RIM?

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

IBM is geïnteresseerd in de enterprise services afdeling van Research in Motion (RIM), het bedrijf achter de BlackBerry-smartphones. Dat schrijft Bloomberg op basis van twee bronnen dicht bij het dossier.

IBM is geïnteresseerd in de enterprise services afdeling van Research in Motion (RIM), het bedrijf achter de BlackBerry-smartphones. Dat schrijft Bloomberg op basis van twee bronnen dicht bij het dossier. IBM zou RIM zelfs al informeel benaderd hebben met de vraag tot overname, beweren de bronnen die anoniem willen blijven.

Voor IBM zou de overname van de enterprise services afdeling een interessante zaak kunnen zijn. Die afdeling beheert een wereldwijd netwerk van sterk beveiligde servers die gebruikt worden om de BackBerry-toestellen te ondersteunen.

Big Blue zou op die manier interessante technologie en expertise inzake het beheer van mobiele systemen en het beveiligd verkeer over die systemen verwerven (dus over de servers en over de beheersoftware), en die expertise vervolgens kunnen inzetten binnen de eigen global services divisie.

IBM heeft op die manier meer troeven in handen om aan te gaan kloppen bij bedrijven die worstelen met het beheer van al hun verschillende mobiele toestellen (onder meer als een gevolg van Bring Your Own Device).

BlackBerry 10 Tot nu toe is er geen enkele partij geweest die geïnteresseerd was in een overname van RIM in zijn geheel. Dat de verkoop van BlackBerry-toestellen met 43 procent is gedaald in het laatste kwartaal, en dat BlackBerry uit de wereldwijde smartphone top 5 is gesukkeld, is daar allicht niet vreemd aan.

Het topmanagement van RIM zou liefst wachten met een beslissing tot na de lancering van de BlackBerry 10 smartphones, begin volgend jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content