Koopt Microsoft alsnog Yahoo?

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Er duiken almaar meer geruchten op dat Microsoft Yahoo weer wil kopen.

Er duiken almaar meer geruchten op dat Microsoft Yahoo weer wil kopen.

Persagentschap Reuters citeert anonieme bronnen die stellen dat Microsoft Yahoo weer wil overnemen. Mogelijk gebeurt dat in samenwerking met andere bedrijven, waaronder Chinese e-commercereus Alibaba.com en het Russische technologiebedrijf DST Global. Bij Yahoo wordt die Microsoft-interesse als ‘niet ernstig’ beschouwd, zegt Bloomberg dan weer.

Microsoft probeerde Yahoo 3 jaar geleden al te kopen voor bijna 50 miljard dollar. Het bedrijf dreef echter de vraagprijs zo op dat de softwarereus afhaakte. Yahoo probeerde nog terug te krabbelen, maar het enige wat nog volgde was een intensieve samenwerking op vlak van zoekmachinetechnologie en advertentie-inkomsten.

Yahoo verkeert in crisis door de hevige concurrentie van Google en Facebook. Het internetbedrijf is zijn strategie aan het herbekijken en op zoek naar een nieuwe topman, na het ontslag van Carol Bartz. Zij was er de voorbije jaren niet in geslaagd de neergang van het marktaandeel te stoppen. Maar over de bereidheid van Yahoo om overgenomen te worden, bestaat nog weinig duidelijkheid. De waarde van de firma wordt nu geschat op zo’n 20 miljard dollar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content