Kopers van gouden Apple Watch krijgen ‘rode loper-behandeling’: 6 voordelen die enkel zij genieten

Apple Watch Edition © Apple
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Wie kiest voor de Apple Watch Edition, opgetrokken uit 18 karaats goud, geniet een unieke koopervaring, schrijft 9to5Mac op basis van ‘bronnen die ingelicht werden over Apples plannen’. Zes voordelen die potentiële Edition-kopers krijgen.

1. Geen wachtrij

Als een klant een Apple-winkel betreedt op zoek naar de Watch Edition, hoeft die niet in de wachtrij te gaan staan – zoals mensen die de gewone Apple Watch van staal of de Apple Watch Sport willen aanschaffen.

2. Begeleiding van een expert

Hij of zij wordt geholpen door een Apple Store Expert, ‘een verkoper die speciaal opgeleid werd om met high-end cliënteel om te gaan’.

3. Langere en private afspraken

De Watch Edition-aankopen gebeuren via speciale, ‘gepersonaliseerde’ afspraken. Die kunnen tot een uur lang duren, terwijl sessies voor de Apple Watch Sport en de Apple Watch zo’n 5 tot 15 minuten duren.

4. Eigen tafel en stoelen

Tijdens zo’n afspraak kan de gebruiker het gouden horloge tot een half uur lang uitproberen, en dit in een private omgeving, met een speciale tafel en stoelen. Er kunnen twee verschillende gouden modellen tegelijkertijd uitgeprobeerd worden, en het gouden horloge kan ook vergeleken worden met de stalen versie of sportvariant.

5. Configuratie via videochat

Eens de gebruiker beslist heeft de Edition te kopen, kan het toestel in de winkel geconfigureerd worden door diezelfde Apple Store Expert, maar kan er ook gebruik gemaakt worden van een nieuwe dienst, Virtual Personal Setup. Hierbij wordt het horloge geconfigureerd via een videoconferentie bij de klant thuis.

Ook kopers van de stalen Apple Watch kunnen de Virtual Personal Setup gebruiken, al krijgen gebruikers van de gouden smartwatch ook hier weer een meer exclusieve behandeling: twee jaar lang – en met AppleCare+ zelfs drie jaar lang – kunnen ze via een aparte telefoonlijn technische ondersteuning krijgen. Het ‘Contact Center Edition Team’ staat zeven dagen op zeven en 24 uur op 24 paraat.

6. Koerierdienst

Omdat de Apple Watch Edition niet in elke Apple-winkel uitgeprobeerd en aangekocht kan worden, kan het horloge ook online besteld worden en afgeleverd worden naar een winkel die de klant verkiest. Dit loopt via een dienst genaamd ‘Edition Courier-to-Store’. Ook kan een Apple Store die geen Editions heeft een afspraak voor een klant regelen bij een winkel in de buurt die het toestel wel in stock heeft.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content